>
Ovo je brz i jednostavni obrok kojeg svi vole.
Pileća prsa izrežite na tanke šnicle, pa ih posolite, popaprite te ostavite desetak minuta.
Uvaljajte šnicle u brašno, zatim u razmućena jaja pa onda u krušne mrvice.
Zagrijte ulje u tavi pa pržite piletinu s obje strane na srednje jakoj vatri dok ne postane lijepe rumeno zlatne boje.
Kada je piletina gotova, izvadite je na papirnati ubrus da se ocijedi i da ubrus upije višak ulja.
Poslužite je uz frigani krumpir, blitvu, sezonsku salatu, majonezu, kečap, krišku limuna…
Posebno mi se sviđa kada pohanu piletinu prekrijem fetom domaćeg pršuta i gauda sira. Na slikama je nekoliko različitih načina na koje spremam piletinu s raznim prilozima koje svi obožavaju.
Marijan Zujić
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev