>
  2 min. čitanja

JEDNOSTAVNA DOMAĆA JELA Pohana piletina

JEDNOSTAVNA DOMAĆA JELA Pohana piletina
Foto: Marijan Zujić

Ovo je brz i jednostavni obrok kojeg svi vole.

Pileća prsa izrežite na tanke šnicle, pa ih posolite, popaprite te ostavite desetak minuta.

Foto: Marijan Zujić

Uvaljajte šnicle u brašno, zatim u razmućena jaja pa onda u krušne mrvice.

Zagrijte ulje u tavi pa pržite piletinu s obje strane na srednje jakoj vatri dok ne postane lijepe rumeno zlatne boje.

Foto: Marijan Zujić

Kada je piletina gotova, izvadite je na papirnati ubrus da se ocijedi i da ubrus upije višak ulja.

Poslužite je uz frigani krumpir, blitvu, sezonsku salatu, majonezu, kečap, krišku limuna…

Foto: Marijan Zujić

Posebno mi se sviđa kada pohanu piletinu prekrijem fetom domaćeg pršuta i gauda sira. Na slikama je nekoliko različitih načina na koje spremam piletinu s raznim prilozima koje svi obožavaju.

Foto: Marijan Zujić

Marijan Zujić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.