>
Radi se o vrlo jednostavnom kolaču za pripremu, a svi koji su ga provali kažu da je izvrstan.
U dubokoj tacni ispeče se klasični biskvit u debljini oko 1 cm. Kad se ohladi, na njega se posloži voće koje imate pri ruci. Narezanu bananu na kolutiće sam kratko pomočio u limunov sok da banana ne pocrni.
Skuha se smjesa od dva vanilijina pudinga prema upustvu a vrećice tako da se umjesto mlijeka stavi voda da kuhana smjesa bude prozirna, još se u smjesu prilikom kuhanja doda po jedna jušna žlica sirupa od naranče (obični sirup koji se muti za piće s vodom) ili bilo kojeg drugoga da pojača aromu.
Tim vrućim skuhanim želeom brzo preliti složeno voće i poravnati ga, morate biti brzi jer se brzo skruti – za svega minutu dvije.
Ostaviti preko noći u hladnjak da se dobro ohladi.
Ujutro mikserom istući biljni šlag koji je dobro ohlađen u hladnjaku, koristim samo slijedeće vrste (Hopla, Sania, Halta) jer se druge marke dobro ne skrute pa mislite da je problem u vama.
Istučeni šlag staviti na kolač i poravnati te ga vratiti natrag u hladnjak 3-4 sata.
Marijan Zujić
PROČITAJTE JOŠ:
SABININ KOLAČ OD MANDARINA BEZ BRAŠNA: Recepti sudionika Food Revolution day-a
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev