>
  1 min. čitanja

Kako pripremiti tradicionalne fritule za Badnji dan? - Obiteljska kužina Ive Kronje

Kako pripremiti tradicionalne fritule za Badnji dan? - Obiteljska kužina Ive Kronje
Foto: Ivo Kronja / Youtube / Screenshot

Ivo Kronja dao se na posao i za ove blagdane doista je sa svojom obitelji i prijateljima pripremio ona najvažnija jela, te sa svojim gledateljima i čitateljima Morskog HR podijelio recepte. Na redu su i nezaobilazne dalmatinske fritule za Badnjak!

S gospođom Damirom Crnogaća, Ivo Kronja i njegova supruga Jelena, otkrili su tajnu tradicionalnih posnih fritula.

Sastojci:

500 g glatkog brašna
žlica šećera
kocka svježeg kvasca (40 g)
1 paketić vanilin šećera
žličica soli
0,5 dcl rakije lozovače
oko 4 dcl mlake vode (vidite sami po tijestu koliko treba)
ribana korica limuna (neprskanog)
po želji suhih grožđica

suncokretovo ulje za prženje
kristal šećer za posipanje

Priprema:

Kvasac stavimo da uskisa.
Kad je kvasac spreman nakon deset petnaest minuta izmiješamo sve sastojke i kuhačom lupamo smjesu petnaestak minuta.
Kad se u tijestu počnu stvarati zračni baloni smjesa je gotova. Ostavimo tijesto da miruje na toplom desetak minuta.
Ugrijte ulje i počnite frigati fritule koje pospete se kristal šećerom

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.