>
Ivo Kronja dao se na posao i za ove blagdane doista je sa svojom obitelji i prijateljima pripremio ona najvažnija jela, te sa svojim gledateljima i čitateljima Morskog HR podijelio recepte. Na redu su i nezaobilazne dalmatinske fritule za Badnjak!
S gospođom Damirom Crnogaća, Ivo Kronja i njegova supruga Jelena, otkrili su tajnu tradicionalnih posnih fritula.
500 g glatkog brašna
žlica šećera
kocka svježeg kvasca (40 g)
1 paketić vanilin šećera
žličica soli
0,5 dcl rakije lozovače
oko 4 dcl mlake vode (vidite sami po tijestu koliko treba)
ribana korica limuna (neprskanog)
po želji suhih grožđica
suncokretovo ulje za prženje
kristal šećer za posipanje
Kvasac stavimo da uskisa.
Kad je kvasac spreman nakon deset petnaest minuta izmiješamo sve sastojke i kuhačom lupamo smjesu petnaestak minuta.
Kad se u tijestu počnu stvarati zračni baloni smjesa je gotova. Ostavimo tijesto da miruje na toplom desetak minuta.
Ugrijte ulje i počnite frigati fritule koje pospete se kristal šećerom
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev