>
Turistička zajednica Kvarnera proslavila je tri desetljeća posvećenog rada na razvoju Kvarnera kao jedne od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, ali i šire.
- Kvarner je kroz tri desetljeća postao simbol uspjeha, kvalitete i inovacije u turizmu. Ova proslava nije samo podsjetnik na sve što smo postigli, već i inspiracija za daljnje korake prema budućnosti - izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov.
Kvarnerski dan turizma poslužio je kao prilika za isticanje ključnih projekata, uspjeha i postignuća. Zahvaljujući viziji, strategiji, predanosti i suradnji svih dionika, Kvarner danas piše uspješnu cjelogodišnju priču postavljajući kvalitetan primjer koji nadahnjuje i svjetska turistička odredišta.
Vrhunac svečanosti bila je službena dodjela titule "Kvarner - Europska regija gastronomije 2026", koju je direktorici TZ Kvarnera uručio Jaume Gomila, član uprave Međunarodnog instituta za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam. U svom obraćanju naglasio je iznimne ljepote regije, raznolikost, disciplinu i predani rad koji su Kvarneru osigurali ovu prestižnu titulu, prenosi Radio Rijeka.
- Ova titula otvara nove mogućnosti za našu regiju, kako u smislu promocije naše gastronomije, tako i u stvaranju novih turističkih iskustava za sve posjetitelje - istaknula je dr.sc. Peršić Živadinov.
U sklopu manifestacije dodijeljena su priznanja za iznimne turističke uspjehe i rezultate. Istaknuta su i imena osoba, ustanova i poslovnih subjekata koji su prepoznati i na nacionalnoj razini kroz akciju "Čovjek - ključ uspjeha".
Posebne zahvale i priznanja dodijeljena su dosadašnjim predsjednicima Turističkog vijeća, Nadzornog i poslovnog odbora, koji su svojim višegodišnjim sudjelovanjem značajno doprinijeli razvoju destinacije i same Turističke zajednice Kvarnera.
- Ove nagrade su naša zahvalnost svima onima koji čine Kvarner posebnim. Bez njihove predanosti, strasti i truda, naš turizam ne bi bio ono što je danas - naglasila je direktorica Hrvatske turističke zajednice.
Po završetku protokolarnog dijela, gostima je kroz jedinstven koncept predstavljena raznolikost kvarnerske gastronomije. Posjetitelji su kroz interpretiranu, degustacijsku šetnju po autentičnim okusima, koju je priredilo dvadesetak kuhara, kušali jela iz osam kvarnerskih subregija.
Učenici Ugostiteljske škole iz Opatije pomogli su u ugostiteljskom dijelu i upoznali se s načinom organizacije jednog zahtjevnog događaja. Vina autohtonih kvarnerskih sorti pratila su okuse, a tu vinsku stranu "Kvarner Wines" priče iznijelo je deset sommeliera.
Predstavljena je promotivna brošura "Vodič po okusima od mora do gora", koja je rezultat dugogodišnjeg rada TZ Kvarnera na razvoju i promociji lokalne gastronomije, te opsežnog analitičko-istraživačkog rada. Brošura je otisnuta na 4 jezika, hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom.
Kvarnerski dan turizma 2024. potvrdio je status Kvarnera kao jedne od vodećih turističkih regija koja vizionarskim djelovanjem ostvaruje značajne rezultate i postiže vidljivost na globalnom tržištu.
Zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić obratila se prisutnima i zahvalila na doprinosu uspješnoj turističkoj godini, te naglasila kako je upravo na Kvarneru turizam i započeo.
Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić pridružio se čestitkama i pohvalama, naglasivši značaj suradnje između svih dionika u razvoju Kvarnera kao prepoznatljive i uspješne destinacije, a posebice i suradnju HTZ-a i TZ Kvarnera na razvoju i brendiranju gastronomije.
Državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Monika Udovičić odala je priznanje Kvarneru na iznimnim uspjesima i pridružila se čestitkama upućenima svim njegovim dionicima, prenosi Radio Rijeka.
I.N.
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev