>
  1 min. čitanja

Peče se rekordna pinca od 30 kila brašna i 120 jaja

Peče se rekordna pinca od 30 kila brašna i 120 jaja
Foto: Visit Žminj / Facebook

ŽMINJ - Danas se u Žminju na placu Zad kaštela održava preduskrsna fešta 'Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće', a njena najveća atrakcija bit će postavljanje svjetskog rekorda s najvećom istarskom pincom.

Za novu rekordnu pincu Zdenka Jakus, koja će je umijesiti, utrošit će 30 kilograma brašna, 6 kilograma šećera i 120 jaja, no prilikom prezentacije pince saznat će se kompletan recept i omjere svih sastojaka, kao i njezinu konačnu težinu i promjer

Fešta se održava danas, 2. travnja u Žminju i počinje u 13.30, prenosi IstraTerraMagica.

Za one vične kuhinji, slijedi recept Zdenke Jakus za izvrsnu uskrsnu pincu:

Potrebno je kilogram brašna, 20 dkg šećera, 4 decilitra mlakog mlijeka, 8 dkg maslaca ili masti, naribana korica jednog linuma i jedne naranče, 10 dkg grožđica namočenih u rakiji, dva cijela jaja i još dva žutanjka, i 8 dkg kvasca.

Od svih sastojaka treba dobro zamijesiti tijesto, pustiti ga da odstoji sat vremena, zatim premijesiti i pustiti da se diže još sat vremena, i zatim staviti peći, u pećnici na 180 stupnjeva jedan sat, ili na ognjišću pod čripnjom 45 minuta.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

JAJARICE I PINCA Slatki okus Uskrsa u Vodnjanu | | Morski HR
Bez slatkih okusa nezamisliv je Uskrs u Vodnjanu, no tradicija je ispisala običaj po kojem se tada spravlja nekoliko jednostavnih slastica. Najpoznatija među njima je pinca čija se mirisna
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.