>
  2 min. čitanja

Ovo ne biste smjeli raditi s maslinovim uljem na vrućinama!

Ovo ne biste smjeli raditi s maslinovim uljem na vrućinama!

Maslinovo ulje treba pravilno čuvati kako bi zadržalo kvalitetu, bez obzira na temperaturne uvjete. Evo nekoliko savjeta Maslinara koji vam mogu pomoći da sačuvate maslinovo ulje od oštećenja kada su temperature ovako visoke:

1. Držite ga na tamnom mjestu

Sunčeva svjetlost može uzrokovati oksidaciju maslinovog ulja i smanjiti njegovu svježinu. Stoga, čuvajte ga na tamnom mjestu poput ormara ili ostave.

2. Izbjegavajte izloženost toplini

Maslinovo ulje treba čuvati na temperaturi između 15°C i 25°C. Izbjegavajte držanje boce ulja blizu izvora topline poput štednjaka, pećnice ili izravne sunčeve svjetlosti.

3. Zatvorite bocu čvrsto

Prilikom spremanja maslinovog ulja uvijek provjerite je li boca čvrsto zatvorena. To će spriječiti ulazak zraka i oksidaciju ulja.

4. Koristite tamne staklene boce

Ako je moguće, birajte maslinovo ulje koje je upakirano u tamne staklene boce. Tamno staklo pomaže u zaštiti ulja od svjetlosti.

5. Nemojte čuvati maslinovo ulje u hladnjaku

Maslinovo ulje može se stvrdnuti i postati mutno kada je izloženo hladnoći. Stoga, nema potrebe da ga čuvate u hladnjaku.

6. Potrošite ulje u roku

Maslinovo ulje ima ograničen rok trajanja, pa ga treba koristiti prije isteka roka kako bi se osigurala svježina i kvaliteta.

Pravilno čuvanje maslinovog ulja na vrućini važno je za očuvanje njegovih nutritivnih vrijednosti i okusa. Slijedeći ove smjernice, možete produljiti rok trajanja i uživati u visokokvalitetnom maslinovom ulju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Zašto je važno maslinovo ulje čuvati u dobroj ambalaži?
Na kvalitetu maslinovog ulja najviše utječu svjetlo, prisutnost kisika i temperatura. Koje se mane mogu pojaviti zbog lošeg skladištenja, pročitajte u nastavku. Svjetlo ima vrlo reaktivno djelovanje, posebice kod zelenih ulja koja sadrže klorofil. Prisutnost kisika izaziva oksidaciju što dovodi do…
VIDEO Kad zagrijavanje maslinovog ulja postaje “kancerogeno” i postaje li to uopće?
Maslinovo ulje, ulje je koje se koristi u kuhinjama diljem svijeta, ali često se postavlja pitanje koje ustvari ulje koristiti prilikom kuhanja. Kad je riječ o prženju, pečenju i kuhanju, koja ulja bismo trebali koristiti, a koja izbjegavati? Rasprava o dimnim točkama i maslinovom ulju koje postaje…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.