RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Novogodišnje kiselo jelo
Nakon blagdanskih slastica i pečenja, složit ćete se sa mnom da nam tijelo traži nesto ukusno i kiselo za detoksikaciju i protiv mamurluka!
Zadnji su skosi agrumima pa ih iskoristimo za voćne vitaminske sokove, bogate C vitaminom. Što se tiče C vitamina, od naših i na ruku dostupnih namirnica, svakako bi prednost dala kiselom kupusu.
Evo jedna brza ričeta kako ga pripremam.
Jelo je gotovo za manje od sat vremena i sigurna sam da će vam se svidjeti.
Potrebno vam je:
500 g kiselog kupusa
1 manja glavica luka
2 kobasice s česnom ili domaće kobasice
Slatka crvena dimljena paprika
Sol ,papar,
Maslinovo uje
Čaša piva
Dva tri lista lovorike
Priprema:
Kupus pokišati pola sata u vodi da opusti višak kiseline.
Dok se kiša, na maslinovom uju izdinstati narezani luk do zlatne boje i mrvicu ga posoliti.
Dodati mu crvenu papriku i nakon toga ocijeđeni kupus s lovorom.
Podlijevati vodom, toliko da uvijek bude pokriven .
Nakon pola sata, kad je gotov, pustiti da višak tekućine izvrije .
Dok se kupus čini, kobasice na nekoliko mjesta probužati s pantarulom, i staviti naglo da se prigaju na malo maslinovog uja.
Kad su uhitile koricu, dignuti s vatre i pomalo ih zaliti pivom i vratiti na vatru da se krčkaju .
Za desetak minuta skinuti s vatre i servirati s kupusom.
Uz to možete posluziti i restovane patate.
Jos jednom Sretan početak Nove 2022 godine, svima koji nas pratite.
Katija Guljelmović