1 min. čitanja

The Guardian izdvojio 35 najboljih europskih restorana - Dva su na hrvatskim otocima

The Guardian izdvojio 35 najboljih europskih restorana - Dva su na hrvatskim otocima
Foto: Marijan Zujić / Ilustracija

Dva hrvatska restorana, 'Kod Ante'na otoku Mljetu i 'Šešula' na otoku Šolti, The Guardian je uvrstio među 35 najboljih europskih restorana.

Novinarka Marija Novaković ili, kako se u Guardianu potpisala s Mary Novakovich, sudjelovala je u izboru i uključila ova dva restorana smještena na hrvatskoj obali.

Hrvatska novinarka s engleziranim imenom pohvalila je blago raspoloženje Mljeta, pa je ocijenila da se najprijateljskije osjeća u obiteljskom restoranu s pogledom na uvalu Saplunara na istočnoj strani otoka.

Ana i Ivo Dabelić veseli su domaćini i kuhari, specijalizirani za svježe ulovljene plodove mora i nastavljaju tradiciju koju je započeo Ivin otac Ante. Uz potrebnu najavu, poslužuju i sporo kuhano ispod peke, a Ivo pravi fantastične špagete od jastoga.

Okruženje je čarobno: ispred vas se nalazi zaklonjena uvala sa spektakularnim zalaskom sunca.

Svratila je naša Britanka i do Šolte, pa je zamijetila Šešulu na zapadnoj strani ovog dalmatinskog otoka.

- Posebno gostoljubiva Konoba Šešula – manje je od 15 minuta hoda od lijepe luke Maslinica, a koja nudi besplatne vezove.

Divovski vanjski roštilj zvijezda je ovog opuštenog restorana, gdje se dnevni ulov, lignje - i meso pripremaju na drvenoj vatri.

Uz nekoliko sati najave, napravit će vam janjetinu ili sporo kuhanu hobotnicu ispod peke, kaže ova oduševljena hrvatska Britanka.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.