U Malom Lošinju radionica o primjerima dobre prakse povezivanja lokalnih proizvođača i ugostitelja

MALI LOŠINJ će biti domaćin radionice „Primjeri dobre prakse povezivanja lokalnih  proizvođača i ugostitelja“, u organizaciji LAG-a „Kvarnerski otoci", namjenjene za lokalne  proizvođače, ugostitelje i sve one koji stvaraju lokalno dobro.

Radionica se održava u sklopu  projekta KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko – goranske županije, te je jedna od  mnogih aktivnosti kojima se promiče lokalna proizvodnja i gastronomska baština i potiče  održivost. 

Projekt sadrži niz događanja gastronomske tematike u svrhu poticanja razvoja ruralnog  područja i povećanja konkurentnosti lokalnih proizvođača kroz podizanje svijesti o  vrijednostima lokalne proizvodnje i gastronomske baštine i promociju kratkih lanaca  opskrbe.

Sudionici će na radionici moći čuti pobliže o održivom turizmu i samom povezivanju lokalne  proizvodnje s turističkom ponudom uz primjere dobre prakse, o važnosti autentičnosti i  iskustvenom turizmu kao ključu uspjeha, kao i o primjerima najboljih praksi i samim  razlozima uspjeha, umrežavanju, digitalizaciji i mjerenju uspjeha. 

Ova radionica ima za cilj prikazati uspješne jednadžbe poslovnog uspjeha koje su se otkrile s  iskustvom poslovanja, a koje bi lokalni proizvođači i ugostitelji mogli iskoristiti za svoje  poslovanje kako bi postigli još bolje rezultate, a održat će se u muzeju Apoksiomena u četvrtak 20. veljače, od 09.30 do 13.00 sati.

D.G.