>
  2 min. čitanja

Vino i dalmatinska marenda - završen ZINFEST u Kaštelima

Vino i dalmatinska marenda - završen ZINFEST u Kaštelima
Foto: Press

Ovogodišnje 4. izdanje ZINFEST-a u Marini Kaštela održano je u četvrtak i petak, te je okupilo veliki broj izlagača.

Među njima su prvenstveno bili vinari i vinogradari s vrhunskim vinima raznih sorti. Poseban naglasak bio je na Crljenku, ali i na autohtonim sortama poput ninčuše, vlaške, glavinuše, tribljana, pošipa i babice. Neizostavni dio Zinfest-a bila je i gastro ponuda, gdje su u fokusu bila tradicionalna dalmatinska jela, pa su posjetitelji imali priliku kušati razne delicije, uključujući dalmatinsku marendu.

Jačanje prepoznatljivosti Kaštela i svijesti o tome da je kaštelanski Crljenak direktni predak proslavljenog Zinfandela glavni je cilj ovog festivala, na kojem je predstavljeno oko 150 autohtonih sorti. Upravo ta raznolikost priča priču o vinima iz Kaštela, koja obuhvaćaju kvalitetu, eleganciju i bogatu ponudu ovog podneblja.

Degustirano je dvanaest vina različitih proizvođača, vrhunskih primjera Crljenka, od juga Dalmacije, počevši s Konavlima, preko sjeverne Dalmacije do Kaštela.

Što se fine hrane tiče najbolje jelo bile su tripice Dubravke Delić. Godinama kuha iz ljubavi, a pobjedu je osvojila tradicijskim jelom obogaćenim upravo kaštelanskim Crljenkom, koji je dodatno istaknuo priču o baštini i tradiciji.

Ovogodišnji Zinfest, zahvaljujući brojnim sudionicima, bio je tako vrlo uspješan u promociji bogatog kulturnog nasljeđa Kaštela, Dalmacije i Hrvatske. 

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.