2 min. čitanja

ZEMLJA GURMANIJA Orada u karti

ZEMLJA GURMANIJA Orada u karti
Foto: Željko Krnčević

Veseleći se odlasku u Planinu, u Valis Argentu, u sjedište Zemlje Gurmanije, prisjećam se nekidašnjeg lipog, prihvatljivog obroka. I to za moju drugaricu i mene.

„Tematika“ orade iliti komarče je za jednu veću raspravu – divlja ili iz uzgoja. Moja memorija sijećanja daleko seže. Još do ćaćinog prijatelja Paška Klarića, rečenog Paje, koji je bija vrhunski marangun, a još veći ribar. Enti, kako je s kraja lovija... Ali, otom potom.

Foto: Željko Krnčević

Danas, da ne bi radi Božene bilo puno riči, samo donosimo da su bile dvi orade iz uzgoja, neću reći iz koje firme. Njih dvi – 60 i nešto kuna. Nama dva obroka – jedna u juhu, a druga u kartu. Triba dikod provati i moderne načine pripreme. I već nekoliko puta se pokazalo izvrsno.

Riba u onu kartu za pečenje, ovaj put sam uz oradu stavija teke tikvice, kapulice, luka, kapara i jedan korijen koromača izrizan na fetice, soli krupne i papra i uja, razumi se.

Peka sam jednu uru na 120, otribija košćurine, i onda smo se lipo pogostili posuvši petrusimenom i s mrvu limuna.

Dobar tek!

Željko Krnčević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.