2 min. čitanja

Turisti zakupili kampove za cijelu zimu

Turisti zakupili kampove za cijelu zimu
Foto: Screenshot / HRT / Ilustracija

U Istri je radnim danom oko šest tisuća turista, a vikendima i dvostruko više. Mnogi su u kampovima u kojima je najlakše održavati distancu pa je dio njih odlučio ostati otvoren cijelu godinu. I isplatilo se!

U kampu u Funtani kao da nije listopad. Zbog lijepoga vremena i ovi su Česi odlučili produljiti odmor i raditi iz kampa, javlja HRT.

– U Češkoj je ružno vrijeme, a i situacija u vezi s koronavirusom vrlo je loša. Ne vjerujemo našoj vladi i ostajemo ovdje jer se osjećamo sigurno – rekla je Martina, turistica iz Češke.

Mnogi su gosti zakupili parcele za cijelu zimu.

– Imamo dosta paušalaca, to je već stotinjak gostiju i još individualci, prolaznici tako da bit će kamp dosta popunjen – kazala je direktorica kampa Polidor Federica Ukušić.

Već je nekoliko godina ovaj mali privatni kamp pozicioniran na tržištu i za zimski odmor. U utrku su se sada uključile i velike tvrtke koje su dio svojih kampova pretvorile u cjelogodišnje.

– Iskreno rečeno, naravno da je bila i jedna velika potpora od strane države sa subvencijama koje daju za zadržavanje radnih mjesta sezonaca i stalnih sezonaca – naglasio je direktor kampa Kažela, AHG Alex Živković.

U ovom medulinskom kampu već imaju grijane kućice, za zimski rad pripremaju sanitarne čvorove i uvode nove sadržaje.

– Postavljanje wellness sadržaja gdje ćemo imati jednu finsku saunu, masažnu sobu, jaccuzzi – dodao je.

Deseci gostiju borave i u kampu u Puli. Vikendom i triput više.

– Kako su se granice počele polako otvarati, naravno tijekom vikenda imamo najviše Slovenaca, što nam je jako drago i veseli nas, također tijekom tjedna duži boravci naših njemačkih gostiju – rekla je Dolores Dragun, direktorica kampa Stoja, AHG.

– Unajmili smo parcelu na šest mjeseci, odlazit ćemo kući, ali uglavnom ćemo boraviti ovdje. Prvi put dočekat ćemo i Božić u Puli – naglasio je turist iz Njemačke Gotfrid.

U doba kada nema kongresa, izleta ni ikakvih oganiziranih skupina gostiju – postoji samo odmorišni turizam. U desetak kampova u Istri u tome vide priliku.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.