2 min. čitanja

Otok mladosti kod Šibenika dobio novog vlasnika, koji planira opremiti luksuzni kamp

Otok mladosti kod Šibenika dobio novog vlasnika, koji planira opremiti luksuzni kamp
Foto: Google map

ŠIBENIK – Željko Pereković, od lani novi vlasnik turističke tvrtke Obonjan Rivijera d.d. na izvanrednoj skupštini društva postavio je novi tročlani Nadzorni odbor. Osim njega, u tom tijelu su Kristijan Perekoviću te Irena Dolenčić, umjesto Dražena Grubišića-Čabe, Britanca Daniela Anthonyja Blackledgea, te Slovenca Tadeja Volfa. Potonja trojka zastupala je interese dojučerašnjeg većinskog vlasnika Obonjan Rivijere, tvrtke za organizaciju koncerata Sound Concert iz Velike Britanije, te suvlasnika, hrvatskog Gratioususa i slovenske turističke agencije CMT, piše Šibenski.

Željko Pereković, ugledni poduzetnik čiji su glavni posao već tri desetljeća samoposlužni uređaji za kavu u tvrtki sa 100 zaposlenih izvukao je Obonjan Rivijeru iz višemilijunske blokade, prekinuo sudski postupak na Trgovačkom sudu u Zadru i preuzeo vlasništvo, odradivši lanjsku sezonu na otoku pod koncesijom Grada Šibenika.

Prema dostupnim informacijama uplatio je najmanje 12 milijuna kuna na račun Obonjan Rivijere, a preuzima i druge obveze tvrtke posrnule u korona krizi.

Specifični turistički projekt po kojem je otok Obonjan poznat Pereković će dalje razvijati i unaprjeđivati u vlastitoj poslovnoj viziji i u partnerstvu sa sinovima Domagojem i Mislavom.

Otac i dvojica juniora naime, unatrag 20-tak godina razvijaju koncept camping turizma, a zadnji takav projekt, nakon izlaska iz sličnog u Novalji im je Olivia Green Camping, u velikom masliniku kod Tisnog, s luksuznim, obiteljskim drvenim kućicama i bazenima za 700 gostiju te cjelokupnom uslugom na razini hotela s pet zvjezdica.

Utoliko je Perekovićevo preuzimanje Obonjan Rivijere logično, budući da je i na tome šibenskome otoku ustanovljen jedan tip kampa, s 196 luksuznih šatora, 40 pokretnih kućica i hotelom s 33 kreveta, s odlukom u širenje kapaciteta i najviše 200 – 250 zaposlenih za nekoliko godina nakon planiranih opsežnih ulaganja.

Prema izjavi Mislava Perekovića za SD, tijekom sezone Obonjan bi postao obiteljskim odredištem za odmor s izrazitim ekološkim programom, dok će izvan sezone ponudu usmjeriti ka drugim sadržajima i događanjima, iz oblasti tzv. event-turizma.

To je logistički vrlo zahtjevno, a Obonjan je po svojoj konfiguraciji idealan za dobar kamp s pet zvjezdica, što će sigurno postati kada za nekoliko godina zaokruže investiciju i otok dovedu do visoke razine koja mu tržišno pripada. Dakako, na otoku gdje se voda doprema specijalnim brodom s kopna naglasak je na ekološkoj održivosti, očuvanju borove šume i maslina i drugim prirodnim osobitostima otoka čemu će biti prilagođen razvoj, piše Šibenski.

Perekovići su s nekim prijašnjim zaposlenicima obnovili ugovore, te se iskreno nadaju da će natječaj koji će raspisati tijekom siječnja za zapošljavanje 140 radnika zajedno sa sezoncima, privući lokalne ljude. Ma koliko je sve teže u turizmu zapošljavati domaće kadrove.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

OBONJAN – Otok na kojem se nekad mladost kupala u znoju, a danas bogataši u koktelima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.