>
  1 min. čitanja

ČUVAJMO JADRAN Predavanje "Održivi morski plodovi – očuvanje Jadrana kroz turizam i ugostiteljstvo"

ČUVAJMO JADRAN Predavanje "Održivi morski plodovi – očuvanje Jadrana kroz turizam i ugostiteljstvo"
Foto: Facebook (Pero Ugarković)

Naš poznavatelj morske ekologije Pero Ugarković održao je u Splitu zanimljivo predavanje u skolopu kojeg je naglasak bio na važnosti odgovornog odabira morskih namirnica u ugostiteljstvu.

Predavanje je održano u U sklopu manifestacije "Za carskim stolom“, koju organizira Udruženje obrtnika Split u sklopu 48. Praznika cvijeća.

Uz savjetovanje o važnosti i nužnosti odgovornog odabira namirnica u ugostiteljstvu, riječi je bilo i o tome kako turistički sektor može doprinijeti zaštiti Jadranskog mora i privući goste koji cijene autentičnost i ekološku osviještenost.

Kako bi teoriju povezali s praksom, splitski sous chef Vedran Balić osmislio je i pripremio tri jela koja su pratila temu samog predavanja:

  • Pašteta od plavog raka i ježinca
  • Komarča ceviche
  • Tuna s ukiseljenim jabukama

- Ovo je drugi put da smo zajedno predstavili ovu priču, jer smo isti jelovnik i skraćenu verziju imali i na otvaranju 48. Praznika cvijeća. Drago mi je što smo konkretnim primjerima pokazali da održiva gastronomija može biti kvalitetna i kreativna - poručio je Pero Ugarković.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2025 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.