>
  1 min. čitanja

DALMATINSKA MARENDA Pivac i pura

DALMATINSKA MARENDA Pivac i pura
Foto: PROMO

Imotski je destinacija koja privlači zaljubljenike u netaknutu prirodu i aktivan odmor, poglavito zbog Crvenog i Modrog jezera.

Osim prirodnih ljepota, provjerili smo i što ovdje lokalni ljudi jedu za marendu, u pauzi od posla.

Kod ugostitelja Jurice Grbavca probali smo pivca i puru (= palentu, op.a.), specijalitet Imotske krajine.

- Domaći pivac se kuva uru do uru ipo na laganoj vatri. Kad je gotov, dio te vode u kojoj se kuhao, odlije se u drugu posudu, gdje se doda purino brašno, kad se sve skupa kuha još pola sata - otkriva dio recepta Jurica, a kako to izgleda u njegovom domu, pogledajte u videu.

Sponzorirani sadržaj

PROČITAJTE JOŠ:

DALMATINSKA MARENDA Sinjski arambaši
Junaštvo, tradicija i gostoprimstvo susreću se u Sinju, gradu u kojem se junaštvo odražava čak i u kuhinji. Edo Crljen, ugostitelj i vlasnik OPG-a, servirao nam je tripice, jelo za koje kaže da ga „ili voliš, ili ne voliš“, a ugostiteljica Ankica Vlastelica, pripremila je jelo koje ne smijete propustiti
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2025 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.