>
Goveđi ili teleći jezik (cca 800 g) skuhati u vodi koju ste posolili 40 min.
Kad se skuha, malo ga ohladit i ogulit ga od kože. Narezat ga na fete.
Na 2 ožice svinjske masti zažutit 2 glavice luka do zlatno žute boje, dodat petrusin.
Na to poredati fete jezika, dodat sol i papar, 1 dcl bijelog vina i kuhat dok vino ne ishlapi cca 6-7 minuta. Nakon toga podlijevati juhom u kojoj ste kuhali jezik tek toliko da vam fete budu stalno pokrivene tekućinom.
Dodati 3 velike ožice kapara i kuhati još 15 minuta.
Na prosuji, na maslinovom uju zapržite 3 puce česna, da vam tek malo svehne, dodajte 2 ožice muke i učinite zapršku.
Sjedinite je s toćem od jezika i lagano promiješajte.
Uz ovo jelo možete poslužiti pulentu ili rizi.
Prev 1of7 Next
Dobar tek !
Katija Guljelmović
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev