>
  2 min. čitanja

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Janjetina s bižima

RECEPTI DUBROVAČKOG PRIMORJA Janjetina s bižima
Foto: Katija Puljizević

Ako je ikada pravo vrijeme za ovaj stari isprobani recept, onda je to sada. Mlada janjetina tek je uhitila pravu kilažu, a kopar je zreo za branje! Jedinstvena i aromatična kombinacija ta dva proizvoda iz naših domaćinstava , začinjala su svaku trpezu za proljetne i ljetne feste.

Katija Puljizević

Ričeta je sasvim jednostavna, pa bi se moglo reći da bi se i svaka mlada početna kuharica mogla uhitit u koštac s njom. Ustvari, analizirajući ričete naših starijeh, da se zaključit da su sva starinska tradicionalna jela jako jednostavna. Valjda zato sto su domaćice u ona doba puno vremena provodile u baštinama, a uz mnogobrojnu obitelj i nisu imale previše slobodnog vremena za smišljati komplicirana jela.

Foto: Katija Puljizević

Potrebno vam je:1 kg mlade janjetine,1 kg očišćenog bižaPetrusin,Kopar,Česan,Konzerva ,2 glavice luka,Bijelo vino, papar, sol.

Foto: Katija Puljizević

Na svinjskoj masti (2 ožice) izdinstati sitno nasjeckan luk. Kad svehne i dobije zlatnu boju ,dodati 2 do 3 pice sjeckanog česna i petrusin. Odmah potom dodati ožicu konzerve i pustiti da se zaprži.

Nasjeckanu janjetinu na kocke dodati i okreniti na šugu par minuta da se zatvore pore.

Dodati 1 čašu bijelog vina i sve zajedno izdinstati sa začinima dok vino ne ishlapi, otprilike 40-tak minuta na srednje jakoj vatri. Nakon toga dodati biž i kopar te nastaviti kuhati jos pola sata.

Ovo je jelo , koje će vam sigurno biti često na meniju, za vašu obitelj i za goste!

Foto: Katija Puljizević

Katija Puljizević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.