>
  3 min. čitanja

SRDELICE ILI PAPALINE Fast food dalmatinska večera by Ivo Kronja

SRDELICE ILI PAPALINE Fast food dalmatinska večera by Ivo Kronja
Foto: Ivo Kronja / YOutube / Screenshot

Na Youtube kanalu „Obiteljska kužina by Ivo Kronja“ krenuo je novi serijal „Fast Food Dalmatinska Večera“ u kojem Ivo donosi jednostavne i brze recepte jela koja su se u Dalmaciji jela za večeru.

U prvom dijelu frigamo srdelice, girice ili papline uz prilog od zelene salate i rige. Evo kako to rade simpatični Šibenčani Ivo i njegova supruga Jelena Kronja...

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SIPA S BOBOM Obiteljska kužina Ive Kronje
Ivo Kronja je vrijedan Šibenčanin koji sam uzgaja svoje voće i povrće i to na ekološki način. Jako voli kuhati, pa je tako od nedavno otvorio i svoj Youtube kanal "Obiteljska kužina by Ivo Kronja", koji je vrlo dobro prihvaćen od publike. Od ovog vikenda povremeno ćemo ga moći pratiti i na portalu Morski TV, pogotovo kroz recepte koji dišu morem i Mediteranom. U ovom receptu Ivo zajedno sa svojom suprugom Jelenom priprema vrlo ukusnu sipu s domaćim bobom. Recept je za prste polizati, pa provjerite i ne zaboravite ga zapratiti na njegovom kanalu!
Konzumacija srdela i inćuna umjesto crvenog mesa spasila bi 750.000 života
Konzumacija malih riba poput inćuna i srdela umjesto crvenog mesa spasila bi 750.000 života do 2050. godine na globalnoj razini, kažu znanstvenici. Korist bi se najviše osjetila u siromašnijim zemljama, pokazala je britanska analiza, ali bi se također drastično smanjila smrtnost od srčanih bolesti u bogatijim zemljama. Male ribe
ZEMLJA GURMANIJA Hraniteljica srdela
Ješka za parangal, za blakardu, za brumavati, usmrđena za crva, slana, na gradele, pečena na vatri na štapu, frigana, pohana, leša, na brudet, marinirana ... srdela hraniteljica. Pečenu sa gradela, posoljenu, pa je s kosti skidaš kao usnu harmoniku; slana – samo tresneš sol s nje pa u ulje pa u kruh;
ZEMLJA GURMANIJA Srdelice, pura i fažoleti
I evo opet lipe spize iz našega lipoga zaliva u kojem spava naš Šibenik, a u pomoć joj opet stigli plodovi iz Gornjega polja. Srdelice, dakle, i fažoleti... Ovaj put sam ima teke vrimena, pa sam napravija dvi stvari koje se sa srdelicama moraju napravit. Jednom me naučija naš dobri
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.