2 min. čitanja

ZEMLJA GURMANIJA Sljubljivanje mora i zemlje

ZEMLJA GURMANIJA Sljubljivanje mora i zemlje
Foto: Željko Krnčević

Evo opet kostriša. Ali, u akciji sljubljivanja s morskim delicijama. Iskonska spiza. Tisućgodišnja. Kostriš ispod maslina. Raznih vrsta, triba pripaziti. I ono šta je meni najdraže – divlji luk. Dalje neću pisati jer sve znamo.

Uje, kvasina, a jaja od moje drage Ivane i njenih preuzvišenih koka. A More? Dok moja prijateljica Božena priprema svom dragom onog crvenog „štipavca“ iz morskih dubina, mi bili na izletiću i naišli na ove lipe švoje i ćoćina.

Kil i nešto u njemu pa smo ga danas lipo pripremili. Prije se morski pas ka i puno drugih nekih riba bacao, a danas bome nije ni jeftin!

Ka' šta vidite iz ovog prvog čina, bilo je lipo – švojić na gradele, kostriš i krumpir na salaticu. A mogla bi isto Božena zovniti, pa makar me onaj crveni uija.

Željko Krnčević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.