>
  3 min. čitanja

ZEMLJA GURMANIJA Trening za penziju ili ručak za 50 dobrih starih kuna

ZEMLJA GURMANIJA Trening za penziju ili ručak za 50 dobrih starih kuna
Foto: Željko Krnčević

Lipi ručak za nas dvoje za 50 starih dobrih kuna. A kako? Lipo! Nakon puta i Italije i Napulja i jučerašnje juhe, otišao sam sinoć do našeg Petra Baranovića i njegove ekipe u našem dragom ribarskom brodu Sokol i uzeja teke kozica i teke trilja. Kao stara mušterija zaslužija i malo popusta. I onda slijedi užitak smišljanja šta napraviti i skuvati za nas dvoje putnika

Pa je išlo ovako: Za juhicu stavija povrće (vidi na slici) i lipo Dobrodolačko ulje lanjsko;

Očistija par kozica, a glave njihove i glave od trilja iliti barbuna s malo soli i ulja stavija isto napose kuvat.

Za jedno po ure procidija, glave starim dobrim štapnim smikserom smiksa pa procidija i ulija u isto tako prociđenu juhu. Doda repove od kozica, malo crvene papričice, soli stonske krupne i šuga od pomidora šta smo nekidan radili. Kuvalo jedno 20 minuta i ispalo delicija.

Doda sam i stuckane pinjole koji su mi ostali još iz Turske. Buzaricu sam napravija po momentalnoj inspiraciji. Kapulu lagano zažutija, doda šug od pomidora, luk, papričicu, dva slana inćuna, sol naravno krupnu i onda ulija vina crnog i to Merlota od Vinoploda. Malo prokuvalo, doda kozice, pa još malo vina, kuvalo 20ak minutica i to je to.

A dekapitirane iliti obezglavljene trilje lipo pofriga. Uz to blitva iz, ovaj put Donjeg a ne Gornjeg šibenskog polja, uz kumpire, ulje naše lipo, sol krupnu, papar i luk, slavonski domaći ...

Ma ljudi moji, i ovaj put simfonija ... Znači, kad odem u penziju bit će manje love a više kreativnosti

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.