2 min. čitanja

ZEMLJA GURMANIJA - Strijelka i tress brassicaei

ZEMLJA GURMANIJA - Strijelka i tress brassicaei
Foto: Željko Krnčević

Tako se opet mene sitija moj prika Serđo. Friške ribe ki duše. Moš kako oš, pa i podiliti teke. Lice, luci i jedna strijelka. Nova riba našeg Mora. Ka ona štuka u Krki.

Ova riba pojede sve živo, kažu čak iz zadovoljstva ubija. Biži biži. I onda sam ja tu strijelkicu lagano na gril tavu kad nema gradela, pa polija Dobrodolačkim najlipšim maslinovim ujen. A butardu za desert.

Kupusića tri vrste. I nisam ih nariba, nego sam napravija kako me moj dragi ćaća učija, a on je naučija u gostioni njegovog ujca u Mariboru.

List po list, zamotaš, pa lagano, tanko nožem rižeš. Ma izvrsno. Naravski, malo soli krupne stonske, uja, papra crnog iz Turske i kvasine domaće.

Diš bolje. Strijelka je stvarno ukusna. I onda sam blagova spreman za nove radne pobjede

Željko Krnčević

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.